Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συναυλία για το Κοινωνικό Ιατρείο στο ΑΠΘ


Συναυλία για την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, 3 Απριλίου, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ. Η συναυλία...

θα ξεκινήσει στις 20:30 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καλαμαριάς, οι μεικτές χορωδίες δήμου Θέρμης, δήμου Καλαμαριάς, ΔΚ Τριανδρίας, δήμου Θεσσαλονίκης, Δ.Ε Μεθώνης δήμου Πύδνας-Κολινδρού, καθώς και η Χορωδία “Μακεδόνες”.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (http://koinwniko-iatreio.gr) είναι ένα εγχείρημα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και πρακτικής βοήθειας στον, δυστυχώς, ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό της πόλης που φτωχοποιείται και αδυνατεί να πληρώσει για ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης αποτελεί μία πρωτοβουλία υγειονομικών, που, εντελώς εθελοντικά, με συνέπεια και σταθερότητα, παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι-ες, σήμερα, δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, από τις 7 Νοεμβρίου 2011 που ξεκίνησε την καθημερινή του λειτουργία, με φαρμακείο και παιδιατρικό, παθολογικό, νευρολογικό, ψυχιατρικό και οδοντιατρικό τμήμα, έχει εξυπηρετήσει περισσότερα από 1000 περιστατικά, ενώ η ζήτηση των υπηρεσιών του διαρκώς αυξάνεται.

Παρά την εθελοντική προσφορά εργασίας των υγειονομικών, οι ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου παραμένουν πολύ υψηλές σε ιατρικό και οδοντιατρικό εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά, παιδιατρικά εμβόλια και απαραίτητα φάρμακα, που χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς.

Η συναυλία στήριξης του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης επιδιώκει να συνεισφέρει, με τη διακίνηση κουπονιού ενίσχυσης, στην ανακούφιση αυτών των αναγκών.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου