Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Τομείς εθελοντικής προσφοράς
Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να καλύψει  τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν και να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να έχουν όλα τα παιδιά ένα χαμόγελο. Σε αυτήν την προσπάθεια μας  πολύτιμοι αρωγοί είναι οι εθελοντές μας, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου μας.

Οι εθελοντές μας είναι εξίσου σημαντικοί με το εργατικό δυναμικό μας, καθώς απασχολούνται σε όλες μας τις δράσεις και καλύπτουν βασικές ανάγκες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από επαγγελματίας. Ανάλογα με  τις υποχρεώσεις που προκύπτουν σε κάθε περίπτωση ενεργοποιούνται οι εθελοντές μας, φυσικά πάντα σύμφωνα με τη διαθεσιμότητά και την επιθυμία τους.

Εκτός από τις έκτακτες ανάγκες, που θα ζητήσουμε τη βοήθεια των  εθελοντών μας, υπάρχουν και δράσεις που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει μια σταθερή παρουσία ανάλογα με το χρόνο που μπορεί να διαθέσει.

Φροντίδα Παιδιών στα Νοσοκομεία
Στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και της περιφέρειας νοσηλεύονται παιδιά με Εισαγγελική Εντολή. Αυτά τα παιδιά δε βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω κάποιας νόσου, αλλά επειδή ο εισαγγελέας ζήτησε την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό περιβάλλον λόγω κακοποίησης παραμέλησης ή εγκατάλειψης. Αυτά τα παιδιά, που μπορεί να είναι από μηνών μέχρι και έφηβοι,  βρίσκονται στο νοσοκομείο μέχρι που να  βρεθεί ο χώρος φιλοξενίας που θα τα δεχτεί. Οι εθελοντές μας καλούνται να φροντίσουν αυτά τα παιδιά, όπως θα φρόντιζαν τα  δικά  τους παιδιά ,και να τους προσφέρουν την αγκαλιά που τόσο τους λείπει.

Δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων
Στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία»,  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) και στην Παιδιατρική Κλινική του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου   στην Πάτρα, λειτουργεί τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Οργανισμού μας, που έχει ως στόχο να εμψυχώσει τα παιδιά που νοσηλεύονται και δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή.  Οι  εμψυχωτές και οι εθελοντές της ομάδας μας με  δύναμη και κέφι χαρίζουν πολλά χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι ο χώρος, στον  οποίο συγκεντρώνονται είδη για την κάλυψη των αναγκών των σπιτιών μας και οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που  απευθύνονται σε μας  για στήριξη. Και στο χώρο αυτό  η προσφορά των εθελοντών μας, στην τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, είναι πολύ σημαντική. Αντίστοιχες ανάγκες για εθελοντική εργασία υπάρχουν σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται ο Σύλλογός μας .

Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι
Ο Σύλλογος μας εξαρτάται αποκλειστικά για την επιβίωσή του από τη συμμετοχή του απλού κόσμου. Αξιοποιώντας λοιπόν την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών μας καταφέραμε  να δημιουργήσουμε το Εργαστήρι μας, που προσφέρει μια πλούσια συλλογή από μπομπονιέρες και προσκλητήρια, για όσους επιθυμούν να μας βοηθήσουν και να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά τους.

Παζάρια /Εκθέσεις
Σε όλη  τη διάρκεια του έτους « Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει παζάρια και συμμετέχει σε διάφορα παζάρια και εκθέσεις, που σκοπός τους είναι η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας και η ενημέρωση του κόσμου για το έργο μας. Φυσικά η παρουσία των εθελοντών μας και εκεί είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Γραφείο
Στα γραφεία μας υπάρχουν  εργασίες που απαιτούν τη γνώση  χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μόνο την όρεξη των εθελοντών μας για αρχειοθέτηση και γραφειοκρατικές εργασίες!

Τα Σπίτια μας
Τα Σπίτια μας είναι ο τελευταίος σταθμός ενός εθελοντή. Όπως όλοι, έτσι και εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί στους ανθρώπους που θα καλωσορίσουμε στο σπίτι μας και θα εμπιστευτούμε τα παιδιά μας. Πρέπει λοιπόν να γνωρίσουμε τον εθελοντή , να μας γνωρίσει κι εκείνος συμμετέχοντας στις δράσεις μας και  ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν στα σπίτια μας ζητάμε από τους εθελοντές μας, αν το επιθυμούν, να συνεισφέρουν κι εκεί είτε συμβάλλοντας στη φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών είτε συνοδεύοντας ένα παιδί σε εξωσχολικές δραστηριότητες είτε στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά την παρουσία τους στο σπίτι.

Εθελοντική Προσφορά ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα
Σημαντική είναι η συνεισφορά ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στο Σύλλογο μας  μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες στους στα παιδιά. Έτσι λοιπόν στο Σύλλογο υπάρχουν εθελοντές γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι βρίσκονται κοντά στα παιδιά, όποτε παρουσιαστεί ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτς να στείλετε e-mail στο volunteer@hamogelo.gr ή να καλέσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

 Αθήνα: 2103306140
 Αρχαία Κόρινθος: 2741032628
 Θεσσαλονίκη: 2310250160
 Κέρκυρα: 2663051755
 Πάτρα: 2610332499
 Πύργος: 2621024080
 Τρίπολη: 2710234154
 Χαλκίδα: 2221050199
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου