Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κοινωνικό ιατρείο για άπορους στο δήμο Παύλου Μελά


Κατ' οίκον επισκέψεις από φυσιοθεραπευτές

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσει στη Νικόπολη στη Θεσσαλονίκη κοινωνικό ιατρείο το οποίο θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε άπορους πολίτες με πρωτοβουλία του δήμου Παύλου Μελά.

Το κοινωνικό ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο επί της οδού Αγίας Μαρίνης 4, όπου σήμερα λειτουργεί το φυσιοθεραπευτήριο του δήμου Παύλου Μελά.

Στο ιατρείο θα παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ακόμη και ορθοδοντικός), ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και δημοτικό οδοντιατρείο. Ο ένας από τους δύο φυσιοθεραπευτές του δήμου θα επισκέπτεται κατ΄ οίκον τους δημότες για τις φυσιοθεραπείες τους.

Από τις 25 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου ο δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει πρόγραμμα πρόληψης για θέματα υγείας, υπό τον τίτλο «Ημέρες Υγείας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, εξετάσεις μαστού και μαστογραφίες, ψηλάφηση και διαγνωστικό υπέρηχο για ανεύρεση όζων του θυρεοειδούς. Επίσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα τη δωρεά οργάνων, τις μεταμοσχεύσεις, τις παθήσεις του θυρεοειδούς, τη μακροζωία και την επιτυχημένη γήρανση, τις αθλητικές κακώσεις, το AΙDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου