Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μητέρα και παιδί με προβλήματα υγείας ζητούν τη βοήθεια σας


Δύσκολες ώρες περνά ένας συνάνθρωπος μας, η Φωτούλα Στεφάνοβιτς. Μετά την περικοπή της σύνταξής της κατά 70%, λόγω των δυσβάσταχτων κοινωνικοπολιτικών μέτρων, βιώνει ακόμη πιο σκληρές στιγμές στη ζωή της.

Η κυρία Φωτούλα ζει αναγκαστικά στην Αθήνα διότι η κόρη της αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα νοητικής υστέρησης και θέλει εξειδικευμένη υποστήριξη γι' αυτό και παρακολουθείται από ειδικούς, όπως μας ενημερώνει κι η εφημερίδα «Χρόνος της Κομοτηνής».

Η δραστική όμως περικοπή της σύνταξής της, αν και είναι νεώτερη των 55 ετών και υπηρετούσε ως δημόσιος υπάλληλος, δημιούργησε ακόμη περισσότερες δυσκολίες στην ζωή της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα, αλλά και την τροφή του παιδιού της.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την αναλγησία του κράτους αφού η ίδια την βίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο. Όταν μετέφερε το παιδί της με κάταγμα στο χέρι στο Νοσοκομείο Παίδων, δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει 13 ευρώ για να μπει στο γύψο. Η συνέπεια αυτής της οικονομικής αδυναμίας, επιεικώς απαράδεκτη. Την περιέφεραν από γραφείο σε γραφείο και δεν θα είχε έκβαση καμία όλη αυτή η τραγική και απάνθρωπη συμπεριφορά, αν δεν άρχιζε να φωνάζει και να κλαίει.

Δυστυχώς τώρα, τόσο η μητέρα όσο και η κόρη, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Η μητέρα έχει έλκος δωδεκαδακτύλου και το παιδί έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα. Ζουν κάτω από τόσο άθλιες συνθήκες που το εορταστικό διήμερο δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαγητό.

Το e-Charity.gr σας κάνει έκκληση να βοηθήσετε όπως μπορείτε την μητέρα. Το τηλέφωνο επικοινωνίας που μπορείτε να μιλήσετε απευθείας με την μητέρα είναι το 2111847002. Η οικογένεια, περιμένει ένα σημάδι ανθρωπιάς. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, αξίζει οι αδύναμοι συνάνθρωποί μας να υποστηρίζονται από τους δυνατούς. Βοηθήστε. Όλοι μαζί μπορούμε.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου