Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εθελοντική προσφορά στην Ελλάδα


Από το 1990, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρωπου στη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια. Πιστοί στην Αξία του εθελοντισμού, γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό και μη προσωπικό, καθώς και άνθρωποι χωρίς συγκεκριμένη εξειδίκευση, προσθέτουν στην καθημερινότητά τους τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Η συνεισφορά όλων είναι πολύτιμη. Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντικά το χρόνο σας στην υποστήριξη προγραμμάτων, σε επείγουσες εκκλήσεις βοήθειας, στη διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις επικοινωνίας, καθώς και άλλων δράσεων μπορείτε να γίνετε κι εσείς κομμάτι της προσπαθειας. Είναι η κινητήρια δύναμη που μας επιτρέπει και μας προτρέπει να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των στόχων για την ανακούφιση χιλιάδων συνανθρώπων μας.



Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές κατηγορίες που χρειάζονται οι Γιατροί του Κόσμου για τα προγράμματά τους στην Ελλάδα είναι οι εξής:



Γιατροί
Οι γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, είναι απαραίτητοι για την στελέχωση των πολυϊατρείων που λειτουργούν οι Γιατροί του Κόσμου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Επίσης, γιατροί είναι επικεφαλής σε εκστρατείες εμβολιασμού παιδιών, ενώ συμμετέχουν και στην πραγματοποίηση προγραμμάτων για τοξικοεξαρτημένους.



Ειδικοί Ψυχικής Υγείας
Οι ειδικοί ψυχικής υγείας συμμετέχουν στην εφαρμογή Προγραμμάτων για την ψυχική υγεία, καθώς επίσης και υποστηρικτικά σε δραστηριότητες άλλων Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό σημαντική είναι η συμβολή ατόμων εξειδικευμένων σε τομείς όπως, κοινωνική εργασία,η κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία και η ψυχιατρική.



Διοικητικοί
Το κύριο καθήκον τους είναι η διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη των Προγραμμάτων στην Ελλάδα, όπως η υποδοχή ασθενών στα πολυϊατρεία, η αρχειοθέτηση και η παροχή πληροφοριών για παραπομπές ασθενών ή η βοηθητική εργασία στα γραφεία. Επίσης, πολύτιμη θεωρείται η συμμετοχή των εθελοντών σε εκδηλώσεις επικοινωνίας, διοργάνωση και υποστήριξη εκθέσεων, ειδικών περιπτέρων για ενημέρωση των πολιτών, αλλά ακόμα και εμφακέλωση, υποστήριξη λογιστηρίου και ανθρωπίνου δυναμικού.

Εάν κι εσείς έχετε διάθεση και κάποιες ώρες ελεύθερες να διαθέσετε για εθελοντική εργασία, επικοινωνείστε μαζί μας στις ακόλουθες διευθύνσεις:



Αθήνα: info@mdmgreece.gr
Θεσσαλονίκη: thessaloniki@mdmgreece.gr
Χανιά: chania@mdmgreece.gr
Καβάλα: kavala@mdmgreece.gr
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου