Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καλώς ήρθατε στο Δίκτυο ανταλλαγής Aγαθών και Yπηρεσιών Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά


Μπορώ χωρίς ευρώ!

Ο τρόπος ανταλλαγής είναι απλός. Ως μέλη αναρτάτε αγγελίες με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε και πόσα ΚΟΙΝΟ κοστίζουν (το νόμισμα μας). Όταν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους τα ζητήσει και χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο μέλος, ο λογαριασμός σας πιστώνεται (αυξάνεται) με το αντίστοιχο ποσό σε ΚΟΙΝΟ. Αυτά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία ή προϊόν υπάρχει στο δίκτυο.

Οι ανταλλαγές και η αποτίμηση των αξιών γίνεται σε ΚΟΙΝΟ, ένα εναλλακτικό, κοινωνικό νόμισμα, το οποίο δεν έχει τα χαρακτηριστικά του χρήματος καθώς δεν συσσωρεύεται, δεν αναπαράγεται, δεν δημιουργεί υπεραξία.

Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του δικτυού δηλώνει αρχικά εγγράφεται στην ιστοσελίδα του δικτύου είτε από τον προσωπικό του υπολογιστή μέσα από μια απλή διαδικασία εγγραφής, είτε αν δεν έχει τη δυνατότητα απευθυνόμενος στο γραφείο του δικτύου. Το δίκτυο οργανώνουν, διαχειρίζονται και ελέγχουν τα ίδια τα μέλη του μέσα από τις συνελεύσεις τους.

Η συνεισφορά του δικτύου ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία είναι πολυεπίπεδη. Όταν άνθρωποι συνθλίβονται, εξαθλιώνονται, πετιούνται στο δρόμο, η πρώτη  προτεραιότητα δεν μπορεί παρά να είναι η επιβίωση και εκεί το δίκτυο μπορεί να συμβάλει αφού ανειδίκευτη εργασία μπορεί να ανταλλαχθεί με αγαθά πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες γιατρών κλπ. Διαβρώνει την κυριαρχία του «χρήματος- εμπόρευμα». Δίνει ελπίδα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να γεννηθεί μέσα από τις έννοιες της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης, της συμμετοχής
κοινό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου