Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

8.138 νέες προσλήψεις για Κοινωφελή Εργασία



Εγκριση από το υπουργείο Εργασίας σε 20 ΜΚΟ

Σε 8.138 ανέρχονται οι νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας που ενέκρινε το Υπουργείο Εργασίας. Οι θέσεις θα προκηρυχθούν από 16 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αφορούν την Περιφέρεια Αττικής, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο.


Το προσωπικό θα επιλεγεί από όλες τις κατηγορίες Εκπαίδευσης και θα μοριοδοτηθεί με κοινωνικά κριτήρια. Μετά την έγκριση που απέσπασαν από το Υπουργείο, οι δικαιούχοι φορείς θα συντάξουν τις προκηρύξεις τους και θα τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ για έγκριση.

Οι φορείς που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, όπου εγκρίθηκαν 5.075 θέσεις, το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας με 940 θέσεις για ανέργους, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με 609 και η ΑΜΚΕ Αρωγή με 518 θέσεις για ανέργους.

Το «πράσινο φως» άναψε το Υπουργείο και για τις ΜΚΟ Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Socialaxon EU, την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Τρικωμία, την ΠΕΨΑΕΕ και το Quality Net Work. Αναλυτικότερα, οι θέσεις που ενέκρινε το Υπουργείο είναι οι ακόλουθες:

Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας
Σε 630 ανέρχονται οι θέσεις που ενέκρινε το Υπουργείο Εργασίας στο Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Τετρακόσιες δέκα θέσεις αντιστοιχούν στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, 200 θέσεις στον Νότιο Τομέα και 20 θέσεις στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα. (Κατάρτιση, STAGE, ΝΘΕ, ΝΕΕ)

ΑΜΚΕ «Αρωγή»
Στην ΑΜΚΕ «Αρωγή» εγκρίθηκαν 518 θέσεις ανέργων με πεντάμηνη απασχόληση, οι οποίες αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Αλέξανδρος» - Φορέας Κοινωνικής Μέριμνας και Εκπαίδευσης
Με 378 ανέργους θα καλύψει προσωρινές ανάγκες Οργανισμών ΟΤΑ και άλλων Οργανισμών της Αττικής ο φορέας. Εκατόν σαράντα τέσσερις θέσεις αντιστοιχούν στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, εξήντα στη Δυτική Αττική, και 54 στην Ανατολική Αττική. Εκατόν είκοσι θέσεις αντιστοιχούν στον Δυτικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος»
Στην Αττική και στη Λάρισα κατανέμονται οι 270 θέσεις που εγκρίθηκαν για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος». Η πλειονότητα των θέσεων -250 συνολικά- κατανέμονται στην Π.Ε. Λάρισας, ενώ οι υπόλοιπες 20 στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο»
Σαράντα θέσεις για ανέργους εγκρίθηκαν στο Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004».

Socialaxon EU
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Socialaxon EU» απέσπασε την έγκριση του Υπουργείου για 146 θέσεις ανέργων με πεντάμηνη απασχόληση.

Εργοερευνητική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση
Εγκρίθηκαν 30 θέσεις για ανέργους.

Ενωση Εκπαιδευτών Μουσικής Αγωγής Α'βάθμιας εκπαίδευσης
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κατανέμονται οι 70 θέσεις που θα καλυφθούν μέσω της Ενωσης Εκπαιδευτών Μουσικής Αγωγής Α'βάθμιας εκπαίδευσης.

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Τρικωμία»
Εγκρίθηκαν 126 θέσεις για ανέργους με πεντάμηνη απασχόληση, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Τρικωμία».

Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης ΑΜΚΕ «Ενδιαφέρομαι»
Εγκρίθηκαν 25 θέσεις ανέργων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου πεντάμηνης διάρκειας μέσω του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης ΑΜΚΕ «Ενδιαφέρομαι».

ΑΜΚΕ «Κυψέλη Μελισσιάτικων»
Εντεκα θέσεις ενέκρινε το Υπουργείο μέσω της ΑΜΚΕ «Κυψέλη Μελισσιάτικων» για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

ΠΕΨΑΕΕ
Ογδόντα οκτώ θέσεις ανέργων θα καλυφθούν μέσω της Πανελλαδικής Ενωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) στην Αττική. Συγκεκριμένα, 44 θέσεις κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, 36 στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα και οκτώ στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς.

Quality Network
Από τις ενενήντα θέσεις που εγκρίθηκαν, 35 αφορούν την Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αττικής και συγκεκριμένα τον Δήμο Φυλής και 18 τον Τομέα Νησιών και ειδικότερα τον Δήμο Τροιζηνίας, ενώ 37 θέσεις αντιστοιχούν στους Δήμους Κηφισιάς και Μεταμόρφωσης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω
Εγκρίθηκαν 25 θέσεις για ανέργους στον Δυτικό Τομέα Περιφέρειας Αττικής.

ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Από τις 5.075 θέσεις που θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ για έγκριση, 1.094 αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, 1.053 την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, 676 την Π.Ε. Ιωαννίνων, 457 την Π.Ε. Πρέβεζας, 454 την Π.Ε. Χίου και 420 την Π.Ε. Αργολίδας. Ενενήντα θέσεις θα καλύψουν ανάγκες της Λακωνίας και ογδόντα δύο της Θεσπρωτίας. Οσο για την Περιφέρεια Αττικής, οι θέσεις που εγκρίθηκαν ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 779, και αφορούν 250 από αυτές την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, 170 τον Δυτικό Τομέα, 144 την Π.Ε. Βόρειου Τομέα και 120 τον Νότιο Τομέα. Στην Δυτική Αττική κατανέμονται 45 θέσεις, στην Ανατολική Αττική και στα νησιά της Περιφέρειας 30 και 20 θέσεις αντίστοιχα.

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Τις 609 φτάνουν οι θέσεις που ενέκρινε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ). Στον Δήμο Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αντιστοιχούν 200 θέσεις ανέργων, ενώ στον Δήμο Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων οι θέσεις που εγκρίθηκαν είναι 300. Εξήντα πέντε θέσεις κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής θα καλυφθούν 44 θέσεις. Πρόκειται για 15 θέσεις στον Βόρειο Τομέα (Δήμος Αμαρουσίου) και 15 στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ενώ 14 εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Τι έχει γίνει μέχρι τώρα

«Πόλο έλξης» για χιλιάδες υποψηφίους όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι έντεκα διαγωνισμοί Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την κάλυψη 5.810 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας με πεντάμηνη απασχόληση. Μέχρι στιγμής, αιτήσεις έχουν υποβληθεί σε φορείς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ εκκρεμεί ο καθορισμός των προθεσμιών σε έξι ΜΚΟ για συνολικά 3.483 θέσεις. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία και βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου των αιτήσεων και των δικαιολογητικών είναι ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια - Πνοή, μέσω του οποίου θα προσληφθούν 550 άνεργοι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας με 639 θέσεις, η ΑΜΚΕ «Επιμένουμε Δράμα» με 1.332, η Ενωση Καταναλωτών Καβάλας με 390 και ο Ομιλος Φίλων Θάλασσας Νέας Καρβάλης με 515 θέσεις. Επίσης, την έκδοση αποτελεσμάτων πρόκειται να εκδώσουν τα παραρτήματα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, στον Εβρο και στη Ροδόπη για συνολικά 2.280 θέσεις, αλλά και η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» για 104 θέσεις ανέργων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου