Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Και το «facebook»... μιλάει ελληνικά


«Αγαπάς την Ελλάδα;... Κάνε εγγραφή στο ελληνικό Facebook». Αυτή θα μπορούσε να είναι μία «παράφραση» του σλόγκαν γνωστής διαφήμισης για το Greek-Smile.com ή αλλιώς την ελληνική εκδοχή του Facebook.

Σε μία εποχή που οι Έλληνες δέχονται από έντονη έως προβλητική κριτική από το εξωτερικό για την κρίση το Greek-Smile.com επιδιώκει να δείξει το άλλο πρόσωπο της χώρας μας. Να δημιουργήσει δηλαδή μία «ψηφιακή» Ελλάδα, που μάχεται και χαμογελά. Στη σελίδα, βέβαια, δεν γίνονται δεκτοί μόνο οι Έλληνες, όπου κι αν διαμένουν, αλλά και εκείνοι που αισθάνονται φίλοι της Ελλάδας.

Ανήμερα, λοιπόν, της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου το ελληνικό «Facebook» αποφάσισε να ξεκινήσει τη λειτουργία του και ήδη μετρά περισσότερα από 25.000 μέλη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ιδρυτές, η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που οι server εκείνη την ημέρα έπεσαν αρκετές φορές.



Στην αρχική σελίδα το Greek-Smile.com, καλωσορίζει τους χρήστες με μία φωτογραφία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και ένα μήνυμα στα αγγλικά: «Πέρασε τη γέφυρα και συνδέσου με το δίκτυο των Ελλήνων και των φίλων τους σε όλο τον κόσμο. Συνδέσου με την νέα παγκόσμια Ελλάδα». Βεβαίως η σελίδα είναι ακόμη καινούργια και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά.

Οι ιδρυτές του Greek-Smile.com, όμως, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν εδώ. Έχουν έρθει σε επαφή με το παγκόσμιο κίνημα συμπαράστασης υπέρ της χώρας μας «Είμαστε όλοι Έλληνες» και όπως αναφέρουν ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Φαίνεται λοιπόν ότι η εικόνα Γάλλων και Βρετανών να χορεύουν συρτάκι σε πλατείες των χωρών τους και να διαδηλώνουν με ελληνικές σημαίες μάλλον είναι μόνο η αρχή.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου