Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Παγκόσμια ημέρα κατά του αυτισμού / Ημερίδα στο Δήμο Χορτιάτη σήμερα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (παράρτημα Θεσσαλονίκης) και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Πρόγραμμα
19.00-19.15 Έναρξη-Χαιρετισμοί
19.15-19.45 Σύγχρονες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση των Διαταραχών του
Αυτιστικού Φάσματος.
Δρ. Ζωή Θεοδωρίδου, Ειδική Παιδαγωγός
19.45 - 20.15 Η αντιμετώπιση της επιληψίας στον 21ο αιώνα και η συσχέτισή της με τις μαθησιακές και συμπεριφορικές διαταραχές.
Κυριάκος Γαργάνης, Νευρολόγος-Επιληπτολόγος
20.15 - 20.45: Ο ρόλος της οικογένειας του ατόμου με αυτισμό.
Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Πρόεδρος ΕΕΠΑΑ (Παραρτήματος Θεσ/νίκης)
20.45 - 21.00 Συζήτηση

Χώρος Διεξαγωγής: Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Διεύθυνση: Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα
Πληροφορίες: eidikiagogi@klinikiagiosloukas.gr
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» με γενικό τίτλο «Σύγχρονες προσεγγίσεις στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Και λίγα λόγια για την θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου