Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αλαλούμ με τα γενόσημα! Αναβάλλεται το μέτρο συνταγογράφησης!


Την αναβολή του μέτρου της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία για λίγες ημέρες αποφάσισε το υπουργείο Υγείας μετά το μπάχαλο που επικράτησε σήμερα πρώτη μέρα εφαρμογής του.

Από το πρωί, όταν και ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου, δημιουργήθηκαν δεκάδες προβλήματα σε φαρμακεία και ιατρεία καθώς δεν είχε προβλεφθεί στο πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ειδική εφαρμογή και πλαίσιο στο οποίο αν αναγράφονται οι δραστικές ουσίες.

Αποτέλεσμα; Ουρές, ταλαιπωρία και αλαλούμ αφού οι φαρμακοποιοί έχασαν… τα αυγά και τα πασχάλια μη γνωρίζοντος ποια είναι τα φθηνότερα γενόσημα. Όπως τόνισαν, μάλιστα, εκπρόσωποι του κλάδου των φαρμακοποιιών, είναι πολλά σε αριθμό τα αντίγραφα φάρμακα ενώ περιέχουν και διαφορετικές συσκευασίες και διαφορετικό αριθμό χαπιών με αποτέλεσμα χωρίς άρτιο ηλεκτρονικό σύστημα να είναι από δύσκολη έως αδύνατη η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΕΟΠΠΥ: «Λογικό να υπάρχουν δυσκολίες την πρώτη μέρα»

Ο ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά του, ανακοίνωσε εντός της ημέρας ότι θα εκδοθεί ο πλήρης κατάλογος με τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων αλλά και τα φθηνότερα εξ αυτών, ώστε να επιλέγονται από τους φαρμακοποιούς, ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του όλες οι δραστικές ουσίες και τα σκευάσματα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ήταν λογικό να παρουσιαστούν ορισμένες δυσκολίες κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου καθώς «πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ».
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου