Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΗ: ­Επανεκκίνηση για 578 θέσεις

Σε 578 ανέρχονται οι θέσεις «σε αναμονή» στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μετά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας.
Σε 578 ανέρχονται οι θέσεις «σε αναμονή» στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μετά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4057/2012 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 54 14.03.2012, τεύχος Α', καταργείται η έννοια του δημότη και εισάγεται εκείνη του μόνιμου κατοίκου. Η ουσιαστική αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι στους διαγωνισμούς για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) και μίσθωσης έργου (ΣΜΕ) προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων οι μόνιμοι κάτοικοι -και όχι οι δημότες πλέον- των Δήμων παραμεθόριων Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων που έχουν αριθμό κατοίκων μικρότερο των 10.000 ανεξαρτήτως των μορίων που συγκεντρώνουν, αρκεί να μπορούν να αποδείξουν την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου. Η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου βεβαιώνεται από τον δήμαρχο και με έγγραφο που εκδίδεται στον εκάστοτε Δήμο ή Κοινότητα. Για την απόκτησή της, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν στον Δήμο η την Κοινότητά τους απόδειξη λογαριασμού ΔΕΚΟ ή αντίγραφο εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ τους.

Οσον αφορά τις προκηρύξεις που ανακαλούνται, το ΑΣΕΠ έχει ήδη ξεκινήσει την επικοινωνία με τους φορείς, οι οποίοι εφόσον δεν ανήρτησαν τις ανακοινώσεις τους έως και τις 13 Μαρτίου 2012, υποχρεούνται να προχωρήσουν σε ανάκλησή τους και να περιμένουν νέα έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Διαδικασία επιλογής προσωπικού
Στη διαδικασία υπάγονται και Διευθύνσεις της ΔΕΗ, οι οποίες έχουν δεχθεί ήδη αιτήσεις από το κοινό, ωστόσο τώρα οφείλουν να διακόψουν την παραλαβή τους και να την ξεκινήσουν εκ νέου μετά τη διόρθωση της σχετικής παραγράφου στις ανακοινώσεις. Πρόκειται για προσωρινή καθυστέρηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού, η οποία θα συνεχιστεί, αμέσως μετά τη διόρθωση των ανακοινώσεων, ώστε να συμβαδίζουν με τον νέο Νόμο.

Βάσει της ημερομηνίας ανάρτησης, οι φορείς που χρειάζονται τροποποιήσεις στο κείμενο των προκηρύξεών τους είναι 19 και αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί. Ωστόσο, το ΑΣΕΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακληθούν οι προκηρύξεις τεσσάρων ακόμα φορέων - Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, Υπηρεσίες Στέγασης και ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι δημοσίευσαν τις προκηρύξεις τους οριακά με την ψήφιση του Νόμου.

Ο πινακας εδώ

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου