Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μία βραδιά στο δρόμο...


«Sleep Out» με την «Κλίμακα» την Παρασεκυή

Συνεχίζοντας την μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα» διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 από τις 06:00 μ.μ και έως τις 08:00 π.μ του Σαββάτου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, βραδιά «Sleep Out» καλώντας τους πολίτες να βιώσουν μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο.

Πρόκειται για εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί πολιτικούς σχεδιασμούς και οργανωμένη δράση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων, προβολή ταινιών - video κ.λ.π καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως, συναυλία, θεατρική παράσταση, έκθεση φωτογραφίας κ.λ.π

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων αναμφίβολα δεν είναι υπόθεση μιας νύχτας...  Ας σταθούμε συνειδητά ενεργοί, αποκλείοντας τη στείρα φιλανθρωπία, σε προσπάθειες που στηρίζουν έμπρακτα το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση και διαβίωση. Γιατί η διασφάλιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού είναι υπόθεση όλων μας», τονίζει η «Κλίμακα» σε ανακοίνωσή της.

«Στην Ελλάδα σήμερα, μετά από δύο χρόνια μνημονίων, μεσοπροθέσμων και εφαρμοστικών νόμων, οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας και των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας, κάνουν σαφές το γεγονός: Η φτώχεια και η κρίση δεν κάνουν πλέον διακρίσεις! Το ότι σήμερα έχεις μια οργανωμένη και τακτοποιημένη ζωή δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι η κατάσταση αύριο.

Οι αριθμοί μιλούν:
-7η η Ελλάδα σε ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων (27,7%) στην Ε.Ε. των 27 χωρών (μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Λεττονία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Πολωνία.) (ΕΛΣΤΑΤ)
-27,7% των Ελλήνων ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (Eurostat)
-1στους 4 (25,5%) που δεν είναι φτωχός, ζει σε κατοικία που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του (ΕΛΣΤΑΤ)
-το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις δαπάνες στέγασης. (ΕΛΣΤΑΤ)
-1 στους 7 πολίτες της Αθήνας τρώει στα συσσίτια
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου