Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μπαμπινιώτης: Ίδιος αριθμός εισακτέων με πέρυσι θα ισχύει και φέτος στις Πανελλήνιες


Με το σύστημα εξετάσεων που ισχύει σήμερα θα δώσουν πανελλήνιες τα παιδιά που πηγαίνουν σήμερα 1η Λυκείου, ενώ ο αριθμός των εισακτέων για φέτος θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης.

Το νέο σύστημα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση θα εφαρμοστεί μετά το 2014, δηλαδή τα παιδιά που πηγαίνουν σήμερα Α’ Λυκείου θα δώσουν με το «παλιό» σύστημα, ενώ όπως προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου, αποδεσμεύεται η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από το νέο νόμο μόνο για το έτος 2012 και δίνεται η έγκριση στις συγκλήτους να προχωρήσουν στη ρύθμιση των οικονομικών, επειδή δεν έχουν εκλεγεί τα συμβούλια διοίκησης.

Επίσης, συγκροτείται ομάδα  εργασίας  από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεις Πανεπιστημίων με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ. Πρόκειται για επταμελή επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις δυσλειτουργίες που έχουν διαπιστωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου και μέχρι τις 15 Μαΐου θα καταθέσουν πόρισμα με προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Τέλος, εισάγεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Β’ Λυκείου για το σχολικό έτος 2012- 2013 η Ερευνητική Εργασία και  τα μαθήματα επιλογής «Αρχές Οικονομίας»  και «Πολιτική και Δίκαιο».
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου