Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ιστοσελίδα υπέρ της Ελλάδας από Ιταλούς Δημάρχους


Η ιστορία ξεκίνησε όταν δύο φιλέλληνες Ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι της πόλης Κάβε Ντέϊ Τιρρένι και ο Τζουσέπε Μοσκατιέλο της πόλης Μπαρονίσσι αποφάσισαν να καταβάλλουν, στο εξής, το μισθό τους για τη στήριξη της Ελλάδας. Τώρα το δίκτυο των Δημάρχων της Ιταλίας προχωρά ένα βήμα παραπέρα και με σύνθημα «Στηρίξτε την Ελλάδα και χτίστε μία Ευρώπη των λαών» ζητεί την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας μέσω του Ερυθρού Σταυρού στην σελίδα www.forgreece.eu.

«Ζητούμε μια οικονομική βοήθεια προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανεξαρτήτως ποσού, που να καταβληθεί για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, ως απτή κίνηση, που να δείχνει ότι αισθανόμαστε όλοι μέρος ενός μοναδικού λαού, τού λαού της Ευρώπης».


Αυτό γράφουν στην ιστοσελίδα οι υπεύθυνοι τού συντονισμού τού δικτύου των Ιταλών δημάρχων και των Ελλήνων τής Ιταλίας.«Κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την αποβολή τής Ελλάδας από την Ενωμένη Ευρώπη. Αντιθέτως, πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, χάρη στο οποίο ζήσαμε επί εξήντα χρόνια σε ειρήνη και ευημερία. Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε και τον εαυτό μας», τονίζει -μεταξύ άλλων- σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων, Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής «πύλης αλληλεγγύης», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας και θα τεθεί σε λειτουργία από αύριο.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου