Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου Δημιουργεί Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και παιδιών


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με στόχο να συμβάλει στην ψυχοκοινωνική στήριξη και συμπαράσταση των θυμάτων που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία, δημιουργεί ΞΕΝΩΝΑ για τις κακοποιημένες γυναίκες – θύματα βίας και κακοποίησης των παιδιών τους.

  Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Στάθη Λαφαζανίδη, ο Δήμος ως δικαιούχος στο έργο «Ανάπτυξη δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας – Ανάπτυξη και λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας»  κατέθεσε  ολοκληρωμένη πρόταση για  τη δημιουργία  ΞΕΝΩΝΑ, η οποία και εγκρίθηκε  στο πλαίσιο προκήρυξης του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα θα δημιουργηθούν 6 Ξενώνες στους  Δήμους : Κορδελιού-Ευόσμου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αχαρνών, Βόλου, Αγρινίου και Χανίων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν πιλοτικά, ως συμπληρωματικοί  του πανελλαδικού δικτύου Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Ως Συντονιστής Δικαιούχος για τον επιχειρησιακό συντονισμό, την οργάνωση, τη βιωσιμότητα και την αποτίμηση του έργου ορίσθηκε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) Το μέγιστο κόστος δημιουργίας και της 3ετούς λειτουργίας τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 700.000€.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου