Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Είσαι άνεργη γυναίκα; Προτάσεις


Όλο και επιτείνεται τον τελευταίο καιρό η ανάγκη για διάφορες δράσεις όπως εκδηλώσεις με ειδικές τιμές, δωρεάν θεάματα και προσφορές κάθε είδους για άτομα που έχουν πάψει να εργάζονται. Εντοπίσαμε και σας παρουσιάζουμε όλα όσα μπορείτε να κάνετε εφόσον διαθέτετε κάρτα ανεργίας για να ψυχαγωγηθείτε, να διευρύνετε τις γνώσεις σας, να βοηθηθείτε ψυχολογικά, ακόμα και να βρείτε τρόπους να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο στον επαγγελματικό τομέα. Και όλα τα παραπάνω με ελάχιστο κόστος, αλλά με άφθονη αισιοδοξία και χαμόγελο.

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σημαντικές εκπτώσεις σε ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς (Σπήλαια, θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφους, βιβλιοπωλεία και άλλα), σας εξασφαλίζει η Κάρτα Πολιτισμού. Βρείτε όσα δικαιολογητικά απαιτούνται στο www.kep.gov.gr.

ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΕΧΝΗ

Από την έναρξη της θεατρικής σεζόν, το σύνολο σχεδόν των θεάτρων προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους.  Ενδεικτικά: Δωρεάν είναι η είσοδος για ανέργους στην παράσταση «Λιωμένο Βούτυρο Ravisited» στο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες. Επίσης, τα θέατρα Αλίκη, Μικρό Παλλάς, Χορν, Λαμπέτη, Αποθήκη, Κιβωτός, Κάτια Δανδουλάκη, Πειραιώς 131, Εμπορικόν, παρέχουν σε ανέργου τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις τους με 15 ευρώ. Το Εθνικό Θέατρο από την έναρξη της σεζόν έχει καθιερώσει εισιτήρια για τους ανέργους που ξεκινούν από 5 ευρώ. Εκτός από τα παραπάνω όμως, τα περισσότερα θέατρα ακολουθούν διαφορετική πολιτική για όσους διαθέτουν την σχετική κάρτα. Το Μέγαρο Μουσικής έχει καθιερώσει επίσης, από την αρχή του έτους ειδικές τιμές για τους ανέργους, που κυμαίνονται από 5 ευρώ έως 10 ευρώ και ισχύουν για όλες τις παραγωγές του εξαίρεση τις παραστάσεις όπερας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Καθηγητές μουσικής προσφέρουν τις γνώσεις τους και τον ελεύθερο χρόνο τους, παραδίδοντας αφιλοκερδώς θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα (αρμονία, ιστορία, σολφέζ, κλασικά και μοντέρνα μουσικά όργανα), σε όσους έχουν μεράκι και πάθος με τις μελωδίες, αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.


ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ

Μπορεί η ατάκα «το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος» να ακούγεται κλισέ, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μέσα από τις σελίδες ενός καλού αναγνώσματος μπορεί να αντιληφθούμε διαφορετικά την ζωή, να ονειρευτούμε ξανά, να ταξιδέψουμε σε τόπου όπου το σώμα ή καλύτερα η τσέπη αδυνατεί να βρεθεί, αλλά και να βγούμε από τον λήθαργο. Σε όλες τις περιοχές υπάρχουν βιβλιοθήκες από τις οποίες μπορείτε να δανειστείτε όσα βιβλία θέλετε. Για τους λάτρεις της τεχνολογίας, δε, υπάρχουν πολλά sites με e-books, τα οποία θα κατεβάσετε δωρεάν.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ, καταστήματα με ηλεκτρικά είδη, κέντρα ελευθέρων σπουδών, φροντιστήρια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια… Στη σελίδα του οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr), θα βρείτε σημαντικές εκπτώσεις σε υπηρεσίες και είδη. Μα μικρότερο κόστος θα μπορέσετε να διευρύνετε τις γνώσεις σας (μαθαίνοντας για παράδειγμα ξένες γλώσσες ή υπολογιστές), να φροντίσετε τον  εαυτό σας, ακόμη και να αγοράσετε κάτι που στην παρούσα φάση δυσκολεύεστε να αποκτήσετε σε τιμή ευκαιρίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Αρκετοί δήμοι παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ανθρώπους που έχουν χάσει την δουλειά του. Στο δήμο Ζωγράφου υπάρχει το Περιφερειακό Γραφείο Εργαζομένων και Ανέργων για την στήριξη και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, η υπηρεσία ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Τα ταξίδια ίσως να μην είναι η λύση στην ανεργία, όμως μπορούν να βοηθήσουν. Ο λόγος για τα προγράμματα που προσφέρουν την ευκαιρία για εθελοντική εργασία σε πόλεις του εξωτερικού και τα οποία εξασφαλίζουν στέγη και διατροφή. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μέσω της προσφοράς και της δράσης, δεν αφήνουμε τον χρόνο να περνάει, δεν μένουμε άνεργοι, δεν πέφτουμε ψυχολογικά, δεν αφήνουμε κενό στο βιογραφικό μας.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου