Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ?

ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ < ΦΤΩΧΟΥΣ >

Στη θέσπιση ενιαίου κοινωνικού επιδόματος και στην κατάργηση σχεδόν όλων των υπόλοιπων κοινωνικών επιδομάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς αυτό προβλέπεται ρητά στο μνημόνιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως επιδόματα οπως αυτο το ενοικίου, το φοιτητικό, ακόμη και το πολυτεκνικό ίσως μετά τις εκλογές αποτελούν παρελθόν.

Για να πάρει κάποιος το νέο ενιαίο επίδομα φτώχειας θα πρέπει αποδεδειγμένα να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ωστόσο ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να πει ποια θα ειναι τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επίσης κανείς δεν ειναι σε θέση να πει πως θα οριστεί πως κάποιος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με την Ε.Ε, το όριο της φτώχειας καθορίζεται στο 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, δηλαδή πια το όριο στην Ελλάδα είναι περίπου στα 650 το μήνα ευρώ και κάτω.

Συμφωνα πάντως με τα στοιχεία της Eurostat για το 2010 (που η ύφεση δεν ήταν στο σημείο που είναι σήμερα) η Ελλάδα κατάσσεται 7η σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών έως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου