Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ


Τηλ. Επικοινωνίας: 23920-57451 & 6945-506492
Ποιοι είμαστε , τι κάνουμε και τι χρειαζόμαστε…..

Στο μικρό χωριό, που λέγετε Αγγελοχώρι στον Δ. Θερμαϊκού του Ν. Θεσσαλονίκης, δημιουργήσαμε τους Εθελοντές Πολιτισμού. Μια μικρή ομάδα, που σιγά - σιγά απλώνει τα φτερά της. Μια ομάδα γεμάτη Αγάπη και διάθεση για δημιουργία και προσφορά.
Με βάση την Χορωδία Αγγελοχωρίου που υπάρχει εδώ και 5 χρόνια και την μικρή παλιά και παρατημένη μονοκατοικία που στέγαζε κάποτε την κοινότητα του Αγγελοχωρίου και που μας παραχώρησε ο Δήμος, ξεκινήσαμε τις δράσεις μας. Μαθήματα και δράσεις για παιδιά άνεργων και χαμηλόμισθων οικογενειών. Μαθήματα και δράσεις που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ από τους Εθελοντές Πολιτισμού.
 Ο χώρος γέμισε ζωή και ανθρώπους! Από προσφορές συνανθρώπων μας φτιάξαμε τον χώρο και έχουμε: καναπέ, κουρτίνες, φουρνάκι που ζεσταίνουμε τα φαγητά αλλά και ψήνουμε τις κατασκευές από πηλό, χαλιά, πιάτα, ράφια, σόμπα κ.λπ.
 Η μικρή μονοκατοικία είναι έτσι, η φωλιά, ο χώρος που στεγάζουμε με αγάπη, τις πρόβες, τα μαθήματα, τα σεμινάρια, την δανειστική βιβλιοθήκη. Τμήμα χειροτεχνίας που φιλοξενεί ήδη 25 παιδιά. Μαθήματα Μουσικής με Αρμόνιο, Βιολί, Κιθάρα, Μπουζούκι. Τμήμα Σκάκι. Τμήμα Λογοτεχνικής ανάγνωσης για παιδιά. Λειτουργεί βέβαια και η Χορωδία ενηλίκων που έχει ήδη εκδώσει 3 cd με τραγούδια και 3 τευχάκια μαγειρικής και συνταγών, χρησιμοποιώντας πολύ απλά μέσα ηχογράφησης και εκτύπωσης. Στα σχέδια μας είναι να κάνουμε σεμινάρια για ενήλικες όπως πλέξιμο, ράψιμο, κατασκευή σαπουνιών, κ.λπ.
 Μέσα από τις δράσεις αυτές φροντίζουμε την σίτιση όσων παιδιών αλλά και ενηλίκων έχουν ανάγκη. Με προσφορές και δωρεές ζάχαρης και φρούτων φτιάχνουμε μαρμελάδες. Μοιράζουμε χτεσινά ψωμιά που μας δίνει ένας φούρνος. Κάνουμε γεύματα αγάπης. Στηρίζουμε με τρόφιμα που μας δίνουν συνάνθρωποι μας, οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη. Οι εθελοντές είναι άνθρωποι με δημιουργικότητα και αγάπη. Κάποιες φορές άνεργοι κι αυτοί που θέλουν να προσφέρουν από την καρδιά τους. Τα υλικά μας είναι ελάχιστα. Όλα βασίζονται μόνο σε προσφορές: ειδών χειροτεχνίας, βιβλίων, μελάνες, υλικών, ειδών διατροφής.

Πράγματα που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη των δράσεών μας!
- τραπέζια πτυσσόμενα η και κήπου που να βγαίνουν τα πόδια τους (μας χρειάζονται αρκετά για εκδηλώσεις, γεύματα κλπ στα οποία έχουμε πολλές φορές πάνω από 60 άτομα) Υπάρχει η ιδέα για καβαλέτα ξύλινα και τάβλες από πάνω για να είναι σαν τραπέζια, αλλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για την αγορά των υλικών)
- ράφια τοίχου για να τοποθετούμε βιβλία, κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, κ.λπ.
- τηγάνι για να ζεσταίνουμε στο ηλεκτρικό κουζινάκι που έχουμε τα φαγητά.
-μια κατσαρόλα
-υφάσματα ρετάλια
-τρόφιμα (αλεύρι, ζάχαρη, γάλα μακράς διαρκείας, ελαιόλαδο, μέλι, ταχίνι, κ.λπ. , που θα τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο)
-πίνακας μαρκαδόρου
-βαζάκια γυάλινα
-μπουκαλάκια γυάλινα μικρά
-βιβλία λογοτεχνικά
-χαλιά για να στρώνουμε στον χώρο μας στον οποία κάνει πολύ κρύο
-είδη χειροτεχνίας (όπως σμαλτομαρκαδόροι, πινέλα, τέμπερες νερού, χαρτόνια κανσόν, χαρτί γκοφρέ διάφορα χρώματα, πούλιες, χρυσόσκονες, ντοσιέ, κολλητική ταινία διπλής όψεως, πλαστικά λουλούδια, ριζόχαρτο, σελοφάν χρωματιστό, γκλίτερ, κουμπιά, κορδέλες, κόλλες παντοκολλητής και uhu, μαρκαδόροι, χαρτιά Α4 χρωματιστά, ματάκια πλαστικά, τσόχες, άδεια κουτιά από τυράκια, χάντρες, σεντόνια παλιά, κλωστές πλεξίματος, ρεσώ)
-μηχανή ραψίματος επιτραπέζια (για να επιδιορθώνει ρούχα εθελόντρια, για τα σεμινάρια ραπτικής και για τις κατασκευές των παιδιών)
-μια τέντα που να μπορεί να μονταριστεί και να ξεμονταριστεί για δράσεις που θα κάνουμε σε έξω χώρους.
- οποιοδήποτε μουσικό όργανο, ώστε να το διαθέσουμε στα παιδιά, που με λαχτάρα κρατούν στα χέρια ένα μουσικό όργανο για δώρο!
- αυτοενισχυώμενα ηχεία, για τις πρόβες της Χορωδίας αλλά και τις εκδηλώσεις μας.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
την σελίδα στο Facebook: Εθελοντές Πολιτισμού μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις μας. Να δείτε τα έργα των παιδιών με τα ελάχιστα υλικά που διαθέτουμε. Αλλά και φωτογραφίες από όλα τα τμήματά μας.
Επίσης στην σελίδα μας Χορωδία Αγγελοχωρίου μπορείτε να δείτε τις δράσεις της χορωδίας και να ακούσετε τραγούδια που έχουμε ανεβάσει από τα cd μας.

Οι συντονιστές των δράσεων: Μαρία Κατσιγιάννη & Κώστας Σαράφης
Τηλ 2392057451& 6945506492
Email: 3mariakostas@gmail.com
Facebook: Εθελοντές Πολιτισμού
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου