Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η προκήρυξη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ . Σε 4000 ανέρχονται οι άνεργοι που θα επωφεληθούν από τις νέες εγκρίσεις που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας και Χαλκιδικής

Οι θέσεις θα καλυφθούν με υποψηφίους όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών. Αναλυτικά, οι εγκρίσεις του υπουργείου ανά περιοχή είναι οι ακόλουθες:

Χαλκιδική

Διακόσιες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, για την εκτέλεση έργων κοινωφελούς χαρακτήρα. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τους ακόλουθους φορείς:
   Δήμος Κασσάνδρας, 60 θέσεις,

   Δήμος Σιθωνίας, 50 θέσεις,

   Δήμος Αριστοτέλη, 48 θέσεις, και

   Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Γ.Ν. Χαλκιδικής, 30 θέσεις. Επίσης, θα προσληφθούν δέκα εποχικοί στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 2.069 εποχικών υπαλλήλων άναψε το υπουργείο για τους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πλην ΤΠΥ Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου αντιστοιχούν 1.062 θέσεις και για το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου θα καλυφθούν 1.007 θέσεις.

Αναλυτικότερα, στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, οι θέσεις κατανέμονται στους εξής Δήμους και φορείς:

   Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, 300 θέσεις,

   Δήμος Νεάπολης - Συκεών, 200 θέσεις,

   Δήμος Παύλου Μελά, 180 θέσεις,

   Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, 150 θέσεις,

   Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 70 θέσεις,

   Δήμος Καλαμαριάς, 55 θέσεις, και

   ΜΚΟ Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, 30 θέσεις.

Είκοσι θέσεις κατανέμονται στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Χορτιάτη, ενώ από 15 θέσεις στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, στην Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης και στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος. Το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών - Εργάνη θα καλύψει δώδεκα θέσεις.

Οσον αφορά στις 1.007 θέσεις που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κατανέμονται σε 23 Δήμους και φορείς της περιοχής. Την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι φορείς:

   Δήμος Ωραιοκάστρου, 150 θέσεις,

   Δήμος Λαγκαδά, 140 θέσεις,

   Δήμος Θέρμης, 140 θέσεις,

   Δήμος Δέλτα, 120 θέσεις,

   ΔΗ.Κ.Ε. Χαλκηδόνος, 96 θέσεις,

   Δήμος Βόλβης, 50 θέσεις,

   Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Βόλβης, 45 θέσεις,

   Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, 40 θέσεις,

   Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Βόλβης, 30 θέσεις, και

   Δ.Ε.Π.Π.Α. Θέρμης, 30 θέσεις.

Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Αγιος Παντελεήμων» θα ενισχυθεί με 20 εποχικούς υπαλλήλους και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με 18, ενώ από 15 προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν οι ΔΕΥΑ Βόλβης και Λαγκαδά, η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. Λαγκαδά και η ΜΚΟ Αρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και δώδεκα η ΔΕΥΑ Θέρμης.

Στην ΔΗ.Κ.Ε.Λ. Λαγκαδά, τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκηδόνος, την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αξιού, το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι δέκα ανά φορέα, ενώ στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης θα πραγματοποιηθούν έξι προσλήψεις.

Σέρρες

Σε δώδεκα Δήμους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως θα κατανεμηθούν οι 1.110 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης που ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, μέσω του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

   Δήμος Σερρών, 270 θέσεις,

   Δήμος Σιντίκης, 135 θέσεις,

   Δήμος Βισαλτίας, 110 θέσεις,

   Δήμος Ηράκλειας Σερρών, 120 θέσεις, και

   Δήμος Εμμανουήλ Παππά, 100 θέσεις.

Στον Δήμο Αμφίπολης αντιστοιχούν 90 θέσεις, ενώ στη ΔΕΥΑ και την ΚΕΔΗ Σερρών θα πραγματοποιηθούν από 70 προσλήψεις, αντίστοιχα. Ο Δήμος Νέας Ζίχνης θα ενισχύσει το δυναμικό του με 60 εργαζομένους πεντάμηνης απασχόλησης και ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Σερρών με 50. Οι θέσεις που θα καλύψουν το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού και η Κοινωφελής Επιχείρηση Νέας Ζίχνης είναι 25 και δέκα, αντίστοιχα.

Ημαθία

Εξι Δήμοι και Δημοτικές Επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τις 684 θέσεις που εγκρίθηκαν για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας από το υπουργείο. Οι φορείς που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι ακόλουθοι:

   Δήμος Βέροιας, 230 θέσεις,

   Δήμος Νάουσας, 232 θέσεις, και

   Δήμος Αλεξανδρείας, 210 θέσεις.

Επίσης, εγκρίθηκαν δέκα θέσεις στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων

Είκοσι θέσεις στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα, μετά την έγκριση που απέσπασε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, προκειμένου να μεσολαβήσει για την προκήρυξη των θέσεων. Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν την εκπόνηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Παιδιά και Νέους και τον εμπλουτισμό των Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δομών. Οι φορείς που θα επωφεληθούν από το νέο προσωπικό είναι τρεις και, συγκεκριμένα, το Στρατόπεδο Παύλου Μελά, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης και το Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων και Πληροφορικής Λαγκαδά.

397 προσλήψεις ανέργων μέσω της ΑΜΚΕ «Aρσις»

Τριακόσιες ενενήντα επτά θέσεις κοινωφελούς εργασίας ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Aρσις».

Οι θέσεις θα καλυφθούν με προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, οι οποίοι θα απασχοληθούν για το χρονικό διάστημα των πέντε μηνών.

Θεσσαλονίκη

Η «μερίδα του λέοντος» από πλευράς αριθμού θέσεων -391 στο σύνολό τους- κατανέμεται σε τρεις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (πλην του Δήμου Θεσσαλονίκης) αντιστοιχούν 232 θέσεις, οι οποίες αφορούν δράσεις κοινωνικής μέριμνας και, συγκεκριμένα, τις ακόλουθες:

   Ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων «Aγιος Δημήτριος»,

   Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την επίτευξη του ανοιχτού σχολείου και τη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου Καλαμαριάς,

   Δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον τομέα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου,

   Δράσεις εκπαίδευσης και φροντίδας παιδιών στο Iδρυμα «Μέλισσα»,

   Επιμορφωτικές δραστηριότητες στη κοινότητα Ρομά Δενδροποτάμου,

   Κοινωνική μέριμνα ευπαθών ομάδων στον Δήμο Παύλου Μελά,

   Δράσεις για την απασχόληση ψυχικά πασχόντων, και

   Υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

   Στον Δήμο Θεσσαλονίκης - στις Δημοτικές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας) κατανέμονται 116 θέσεις για την υλοποίηση εννέα δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

   Πρόκειται για τις ακόλουθες:

   Ενίσχυση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΚΑ Θεσσαλονίκης για τη δικτύωση υπηρεσιών παιδικής προστασίας,

   Εκπαίδευση μεταναστών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-18 ετών και ενηλίκων,

   Καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την τέχνη,

   Εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία,

   Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανηλίκων παραβατών,

   Λειτουργία χώρου ανάπτυξης του αλληλέγγυου εμπορίου,

   Παροχή βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες, και

   Υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Οι υπόλοιπες 43 θέσεις αφορούν το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην οποία υλοποιούνται δράσεις για την υποστήριξη της επανένταξης, μέσω της απασχόλησης, ατόμων που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Παιδόπολης Ωραιοκάστρου και την υποστήριξη τυφλών ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ημαθία

Εξι θέσεις κατανέμονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Το αντικείμενο της δράσης αφορά την ολοήμερη κοινωνική φροντίδα και προσωρινή φιλοξενία σε παιδιά που παραμελούνται, κακοποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου