Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στον παιδικό σταθμό όλο τον Αύγουστο!


Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τους γονείς που έχουν ανάγκη

Ανοιχτό θα κρατήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου έναν παιδικό σταθμό προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των γονέων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια διευκόλυνσης όσων εργάζονται τον Αύγουστο και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, καθώς οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν στις 31 Αυγούστου. Είναι μάλιστα κάτι που γίνεται για πρώτη φορά καθώς, όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης δεν έχει ληφθεί αντίστοιχη πρωτοβουλία από άλλο δήμο της χώρας.

Συγκεκριμένα, στον παιδικό σταθμό της Πόντου θα λειτουργήσει από την 1η μέχρι τις 31 Αυγούστου ένα τμήμα για όλο το δήμο εξυπηρετώντας τους γονείς που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη, κάποιες οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά η ακριβής καταγραφή τους αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα είναι και η λειτουργία των τριών θερινών τμημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Εκεί, από τα μέσα Ιουνίου, απασχολούνται δημιουργικά περισσότερα από 350 παιδιά, από τις 7.30 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, με δραστηριότητες όπως η γυμναστική, το ομαδικό παιχνίδι, η εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικών, το θέατρο, τα εικαστικά και η ενίσχυση ψυχικής υγείας.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου