Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

110 αυτοκτονίες απέτρεψε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος!


Εκατόν δέκα συνάνθρωποί μας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν και οι αστυνομικοί τους έσωσαν...

την τελευταία στιγμή.
Καθημερινά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που τυχόν εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου εκατόν δέκα ανθρώπους, που εκδήλωσαν τέτοια πρόθεση και προχώρησε άμεσα, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τους. Σοκ προκαλούν οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δημοσιοποιεί σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.



Στην Αθήνα, ενήλικος, ο οποίος είχε κόψει τις φλέβες του και είχε προβεί σε κατάποση χαπιών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στην Κατερίνη, ενήλικη μετά από κατάποση χαπιών, οδηγήθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για πλύση στομάχου. Στη Λευκάδα, ανήλικη που αντιμετώπιζε σύνδρομο διπλής προσωπικότητας, εκδήλωνε πρόθεση αυτοκτονίας με τη χρήση ψευδωνύμου, ενώ παράλληλα με τη χρήση άλλου προσπαθούσε να αποτρέψει την ίδια πράξη. Στην Κρήτη, ενήλικος που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναρτούσε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες όπου ήταν ένοπλος και απειλούσε ότι θα προβεί σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τρίτων. Υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και εγκλείσθηκε σε ψυχιατρική κλινική. Στη Θεσσαλονίκη, ενήλικος με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα διαπράξει κακόβουλες πράξεις. Παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, ενώ κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. Στα Γιάννενα, ενήλικος που βρισκόταν σε chat room, αποχαιρετούσε φιλικά πρόσωπα με παράλληλη κατάποση χαπιών. Μετά από επέμβαση των τοπικών αστυνομικών αρχών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου