Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα φρούτα και λαχανικά ως μέσα αποτοξίνωσης


Τα φρούτα και λαχανικά ως μέσα αποτοξίνωσης
Η αποτοξίνωση σε ένα μολυσμένο περιβάλλον δεν αποτελεί μία περιστασιακή προσπάθεια. Προκειμένου να διατηρηθεί ένα ανοσοποιητικό σύστημα υγιές με ελαφρώς αλκαλικό pH πρέπει να μελετηθεί η σταθερά αργή αποτοξίνωση προς αποφυγή ενός αργού θανάτου από την πληθώρα τοξινών που διεισδύουν σε κάθε στοιχείο του περιβάλλοντός μας.
Ακραία μέτρα αποτοξίνωσης όπως κλύσματα καφέ, βαρέα μέταλλα αποσιδήρωσης ή και νηστεία μπορούν να λαμβάνονται για μικρές περιόδους κάθε λίγους μήνες σαν θεραπείας για εξουθενωτικές ασθένειες.
Ωστόσο μία κατάλληλα συνεπής αργή αποτοξίνωση θα μπορούσε να είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής. Η αποκλειστική κατανάλωση βιολογικών τροφίμων είναι βασική. Τα βιολογικά τρόφιμα είναι αυτά που δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία όπως τα χύμα προϊόντα.
Αν το νερό της πόλης σας περιέχει φθόριο, χρησιμοποιήστε αντίστροφη όσμωση για την ελαχιστοποίησή της ποσότητάς του και προσθέστε λίγες σταγόνες υγρών ιχνοστοιχείων για να αντικαταστήσετε αυτά που καταστρέφονται. Αποφύγετε τα εμφιαλωμένα και κονσερβοποιημένα ποτά. Χρησιμοποιήστε φυσικό φρεσκοστυμμένο χυμό.
Κάποια  τρόφιμα που δεν είναι βιολογικά πιστοποιημένα ενδέχεται να είναι πιο υγιεινά εάν ψεκάζονται σπάνια και όταν καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο.
Τροφές αποτοξίνωσης που θα ενδείκνυται να αποτελούν μέρος της καθημερινής σας διατροφής
Κολίανδρος : εξαιρετικό «καθάρισμα» από τον υδράργυρο που διεισδύει στο περιβάλλον στο σημείο των εμφράξεων αμαλγάματος των δοντιών. Ο κολίανδρος μπορεί να σερβιριστεί στυμμένος μαζί με καρότα και διάφορα άλλα λαχανικά.
Χλωρέλλα: πολλοί το θεωρούν ως υπερτρόφιμο που αν συνδυαστεί με κολίανδρο, δημιουργεί το απόλυτο αποτοξινωτικό βαρέων μετάλλων.
Σκόρδο: φυσικό αντιβιωτικό και υποστηρικτής των ηπατικών ενζύμων. Καλύτερα να το μασάτε ωμό ή να το κόβετε πάνω από φρεσκομαγειρεμένες τροφές.
Φύτρες μπρόκολου: το μπρόκολο μαζί με άλλα λαχανικά του είδους του , προλαμβάνει τον καρκίνο. Όμως οι φύτρες φιλτράρουν τις τοξίνες από το συκώτι.
Ωμέγα-3 έλαια: τα έλαια βοηθούν στη λίπανση των εντερικών τοιχωμάτων. Αυτό χρησιμεύει στην αποβολή τοξινών από τον γαστρεντερικό σωλήνα. Συνιστώνται αβοκάντο, σπόροι λιναριού και αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Παπάγια: χρήσιμη προσθήκη και για δίαιτα. Καταναλώνονται και οι σπόροι.
Χυμός λεμονιού ή και ολόκληρο το λεμόνι: η ανάμιξη με ζεστό νερό αποτελεί ένα παλιό μέσο για την κάθαρση του ήπατος που συνιστάται ακόμα και σήμερα.
Φύτρες φασολιών: απορροφούν και εξαλείφουν τις τοξίνες από τον γαστρεντερικό σωλήνα.
Παντζάρια: καθαρίζουν το αίμα.
Εξαλείψτε το αλκοόλ, το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε μόνο καθαρό θαλασσινό αλάτι. Οι χυμοί θα πρέπει να αποτελούνται από ωμά καρότα και παντζάρια.


ΠΗΓΉ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου