Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες από το Δ. Κορδελιού-Ευόσμου


Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, με στόχο να συμβάλλει στην ψυχοκοινωνική στήριξη και συμπαράσταση των θυμάτων που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία, δημιουργεί ΞΕΝΩΝΑ για τις κακοποιημένες γυναίκες- θύματα βίας και κακοποίησης των παιδιών τους. Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες ήδη άρχισαν τις ενέργειες εξεύρεσης χώρου.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη, ο δήμος ως δικαιούχος στο έργο «Ανάπτυξη δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας - Ανάπτυξη και λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας» κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία ΞΕΝΩΝΑ, η οποία και εγκρίθηκε στο πλαίσιο προκήρυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα θα δημιουργηθούν έξι Ξενώνες στους δήμους: Κορδελιού-Ευόσμου, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αχαρνών, Βόλου, Αγρινίου και Χανίων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν πιλοτικά, ως συμπληρωματικοί του πανελλαδικού δικτύου Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου