Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Δωρεάν προσφορά ή …κατάσχεση οργάνων;


Πολλά τα ερωτηματικά, δύσκολες οι απαντήσεις…

Εν δυνάμει δωρητές οργάνων θα γίνονται πλέον όλοι οι θανόντες ενήλικοι πολίτες, με «εικαζόμενη συναίνεση» εφόσον δεν έχουν δηλώσει όσο ζούσαν την αντίθεσή τους.

Οπως προβλέπει το προσχέδιο νόμου, «θα τηρείται αρχείο όπου θα καταχωρίζονται οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσής τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατον. Κάθε ενήλικος πολίτης μπορεί να αποστέλλει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σχετική δήλωσή του, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής».

Σημειώνεται ότι για τη δήλωση αυτή δεν απαιτείται συγκεκριμένος τύπος, αρκεί να συνάγεται ρητά και αβίαστα η ακριβής βούληση του προσώπου, ενώ η δήλωση είναι ελεύθερα ανακλητή. Η ανάκληση γίνεται με νεότερη δήλωση ανάκλησης, η οποία αποστέλλεται ομοίως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Στη συνέχεια η αρχική δήλωση διαγράφεται από το αρχείο και θεωρείται ως μη γενόμενη.
πηγή
σχόλιο Ο.Κ.Α
με δεδομένη τη βούληση του Κράτους για μείωση των δαπανών νοσηλείας σε συνδιασμό με την εμπειρία πολλών περιπτώσεων που αν και θεωρούνταν κλινικά νεκροί, επέζησαν και επανήλθαν, μπαίνουν σοβαρά ερωτηματικά για το παραπάνω θέμα....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου