Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Βάλε χρώμα στην διατροφή σου


Για τα μάτια σου μόνο, διάλεξε πράσινο!

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι το πράσινο τσάι κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα. Νέα επιστημονική έρευνα, δείχνει ότι το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και για τα μάτια! Τα αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, προστατεύει τα μάτια από το οξειδωτικό στρες για τουλάχιστον 20 ώρες. Οι ευεργετικές ουσίες που περιέχουν οι κατεχίνες είναι σε θέση να προστατεύσουν τα μάτια από γλαύκωμα, καταρράκτη και πολλές άλλες δυσάρεστες παθήσεις. Σε πειράματα που έγιναν, οι ερευνητές εξέτασαν τα μάτια ποντικών που είχαν πιεί πράσινο τσάι και διαπίστωσαν ότι οι φακοί, ο αμφιβληστροειδής χιτώνας και άλλοι ιστοί, είχαν απορροφήσει σημαντικές ποσότητες κατεχινών, γνωστές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, λουτεϊνη και ζεαξανθίνη.





Δύο μωβ την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα.

Εσείς πόσα μωβ φάγατε σήμερα; Η ερώτηση δεν αναφέρεται παρά... σε φρούτα και λαχανικά! Καρκίνος, Αλτσχάϊμερ, καρδιακές παθήσεις, άνοια και γήρανση μένουν μακριά μας αν... εκτός των άλλων, φροντίζουμε να καταναλώνουμε δύο τουλάχιστον μερίδες μωβ φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Το μωβ χρώμα σε αυτά, προέρχεται από τα αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβών, που προκαλούνται από τον ελεύθερο σίδηρο στα κύτταρα του οργανισμού. Ο ελεύθερος σίδηρος (ο σίδηρος σε λάθος μορφή που επιβαρύνει τον οργανισμό) δημιουργεί ελεύθερες ρίζες που είναι τοξικές για το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες των κυττάρων. Ποιες είναι όμως οι μωβ τροφές; Σταφύλια, κράνα μύρτιλα, δαμάσκηνα, σταφίδες, βανίλιες, μελιτζάνες, παντζάρια, βατόμουρα, αποτελούν τα νέα διατροφικά όπλα στον πόλεμο κατά της φθοράς του οργανισμού.




Κόκκινο κατά του καρκίνου.

Η εμμονή των αρχαίων λαών με το ρόδι και η θέση που κατείχε τόσο στα ήθη και τα έθιμα, όσο και στους μύθους, δεν είναι τυχαία. Το ρόδι είναι εξαιρετικό για την υγεία μας, αφού έχει αποδειχθεί μέσα από μια πληθώρα ερευνών, ότι έχει ωφέλιμες επιδράσεις στον οργανισμό. Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για το ρόδι επιβεβαιώνει σιγά-σιγά όσα είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι στην αρχαιότητα. Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε ότι ο χυμός του ροδιού, μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση του καρκίνου του προστάτη. Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό, φαίνεται ότι καταφέρνουν να μπλοκάρουν την μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού, εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη, να μετασταθούν στα οστά. Ελπίζουν επίσης πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου. Άλλωστε και το λυκοπένιο που υπάρχει στο καρπούζι και την τομάτα, μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση διάφορων σημαντικών παθήσεων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Μάλιστα, όσο πιο κόκκινη είναι η τομάτα ή το καρπούζι, τόσο περισσότερο λυκοπένιο περιέχει. Το λυκοπένιο στον επεξεργασμένο πολτό ντομάτας, είναι 4 φορές περισσότερο διαθέσιμο βιολογικά από ότι το λυκοπένιο στη φρέσκα ντομάτα.

 πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου