Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

όταν ο ένας είναι απών... δώσε εσύ το παρόν


Μια αγκαλιά για να κλείσει μέσα της όλη την αγάπη, την φροντίδα και την ζεστασιά που οφείλει μια οικογένεια στο παιδί της, θέλει... δύο χέρια. Τι γίνεται όμως, όταν ένα δύσκολο γεγονός, μια ασυμφωνία μεταξύ γονέων ή ένα άδοξο τέλος μιας σχέσης, πριν ή μετά την απόκτηση του παιδιού, δημιουργεί συναισθηματικά κενά στο ίδιο το παιδί; Κάθε γονιός είναι μοναδικός σαν ταυτότητα προσώπου και προσφοράς προς το παιδί. Τι συμβαίνει όμως, όταν ένας γονιός, μένει μόνος; Η φροντίδα, η αγάπη και η ζεστασιά, σίγουρα δεν μειώνονται. Πολλές φορές δε, ούτε οι δυνάμεις και οι αντοχές. Ακόμα κι οι ρόλοι. Ο πατέρας ή η μητέρα που έμειναν μόνοι, μπορούν να διαδραματίσουν και τους δύο ρόλους – πρότυπα προς το παιδί. Η πολιτεία όμως, μέχρι να αναπτύξει αυτά τα αντανακλαστικά ο γονέας, οφείλει να στέκεται αρωγός στην δύσκολη αυτή κατάσταση.

Δημοσιονομικοί λόγοι, ψηφοθηρικές βλέψεις και λόγια... χαμμένα στην μετάφραση μιας γραφειοκρατικής χώρας σαν την Ελλάδα, έχουν καταδικάσει σε αγώνα δρόμου τον ένα και μόνο δρομέα – γονέα, για να αντέξει τόσο την μοναξιά όσο και την ανάπτυξη του τέκνου. Χιλιάδες οικογένειες στην χώρα μας, τόσο λόγω της ακμάζουσας οικονομικής κρίσης όσο και λόγω της ψυχολογικής κατάθλιψης που μαστίζει τον πληθυσμό, έχουν εισέλθει ηθελημένα ή μη, στην έννοια της μονογονεϊκής οικογένειας. Μητέρες, ως επί το πλήστον, που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, αυξάνουν καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο. Η αδυναμία πολλές φορές, της επιστήμης της ψυχολογίας, να εισέλθει στα στεγανά της ασυμφωνίας χαρακτήρων εντός γάμου, οδηγεί οικογένειες να χωρίσουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ψυχικό κόσμο του τέκνου. Σήμερα, παρά ποτέ άλλοτε, αυτές οι οικογένειες, μας έχουν ανάγκη. Γιατί η υγεία της οικογένειας, συμβάλλει και στην υγεία της κοινωνίας.

Το σωματείο μονογονεϊκών οικογενειών Βορείου Ελλάδος και η πρόεδρός του κ. Δαλακλή Νατάσα, ανακοινώνει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή ΔΕΚΑ οικογένειες σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη (Καλοχώρι ,Τούμπα, Περαία,), Πάτρα και Ξάνθη που χρειάζονται ΑΜΕΣΑ και ουσιαστικά στήριξη.

Παρακαλούμε πολύ όποιοι μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες να απευθυνθούν στο Σωματείο, στο τηλέφωνο  6975841616 (whats up).
πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου