Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση πρώτης επαφής με ΑΡΣΙΣ

Φίλοι μου,

σας ενημερώνω ότι έγινε συνάντηση με τους υπεύθυνους της Αρσις και καταλήξαμε σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τα οποία θα εκδοθεί και από την πλευρά τους κάποια ανακοίνωση.


  1. Η Ομάδα, θα παραμείνει όπως έχει και θα συνεχίσει να λειτουργεί υποστηρικτικά τόσο στην ΑΡΣΙΣ, όσο και σε άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της ανακούφισης του κόσμου, από τις συνέπειες της φτώχειας (όπως Γιατροί του Κόσμου κλπ).
  2. Αποφασίστηκε, κατ' αρχήν, δημιουργία στοχευμένης σίτισης, σε χώρο που θα διαθέσει η ΑΡΣΙΣ, για την υποστήριξη κατ' αρχήν των νέων (οικογένειες με παιδιά, παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη κλπ) Κατ΄αρχήν θα λειτουργήσει με τον τρόπο που προανέφερα, πειραματικά, με στόχο την σίτιση μέσα από κλιμάκια εθελοντών και άλλων ευπαθών ομάδων, όπως άστεγοι ναρκομανείς, άστεγοι γενικά κλπ (work street), που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να συστεγαστούν με τα παιδιά. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτόν τον σχεδιασμό, θα πρέπει να υπάρχει η δική σας στήριξη. Χρειαζόμαστε καθημερινά, εθελοντές - εθελόντριες, που να αναλάβουν το μαγείρεμα και την εξυπηρέτηση των υποστηριζομένων στον χώρο φιλοξενίας καθώς και εθελοντές που θα πλαισιώσουν τα κλιμάκια διανομής φαγητού στον ''δρόμο''. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί εθελοντές και να λειτουργούν με βάρδιες.
  3. Χρειαζόμαστε εθελοντές, που να συνδράμουν στην ταξινόμηση του συλλεγέντος υλικού (αντρικά - γυναικεία, καλοκαιρινά-χειμωνιάτικα, μεγέθη, κουβέρτες, εσώρουχα κλπ) Η παρέμβασή μας έχει αποτελέσματα στην συλλογή υλικού, αλλά αν δεν ταξινομηθεί άμεσα, στην πράξη δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει μέσα σε κούτες ή σακκούλες.
  4. Προτείνουμε, άμεσα να οργανωθεί μια συνάντηση ενημέρωσης, από την πλευρά της ΑΡΣΙΣ (η οποία συμφώνησε) και στην οποία θα παρουσιαστεί ο τρόπος λειτουργίας καθώς και οι ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο και στην ίδια την ΑΡΣΙΣ, για την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών που χρήζουν βοήθειας. Έτσι ο καθένας από μας που ενδιαφέρεται, μπορεί να επιλέξει εκείνο το κομμάτι δουλειάς, που να ταιριάζει στον χρόνο του, στην ευαισθησία του και στις δεξιότητές του. Το λίγο από τον καθένα μας, είναι πολύ για τους συνανθρώπους μας,,,,Φτάνει εμείς να αποφασίσουμε ότι μπορούμε για πχ μισή ώρα μια φορά τη βδομάδα να προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας.
  5. Χρειαζόμαστε άμεσα να συσταθεί μια επιτροπή που θα εργαστεί στον τομέα των χορηγιών. Πχ φούρνος της Θεσσαλονίκης, διαθέτει 50 κιλά ψωμί της χθεσινής ημέρας, το οποίο μέσα από την ΑΡΣΙΣ, διοχετεύεται σε οικογένειες με ανάγκες. Αυτό σαν προσπάθεια αν επεκταθεί θα δημιουργηθούν προυποθέσεις για μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που θα ικανοποιούν τις βασικές τους ανάγκες.
  6. Η ΑΡΣΙΣ απευθύνει έκκληση, για προσφορά αποθήκης στο Κέντρο της Πόλης για να έχει την δυνατότητα αποθήκευσης υλικών προς διάθεση. Η ανακοίνωση είναι μια γενική αναφορά σε κάποια ενδεικτικά σημεία της σημερινής συνάντησης και σίγουρα θα ανακοινώνονται από την σελίδα οι ανάγκες που υπάρχουν καθώς και οι δράσεις που θα οργανώνονται.

Παράκληση προς όλους, να μελετήσουν προσεκτικά την ανακοίνωση και να εκτιμήσουν αν και με ποιόν τρόπο μπορούν να προσφέρουν στην κοινή μας προσπάθεια. Κανείς δεν περισσεύει σ΄αυτόν τον δύσκολο δρόμο...

Κι εσύ που για όποιον λόγο είσαι εγκλωβισμένος-η στο σπίτι, που δεν έχεις μέσον να μεταφερθείς , υπάρχει τρόπος και δουλειά και για σένα...

Αυτό που χρειάζεται να ξέρουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε συντονισμό, είναι η βούλησή σου να συμμετέχεις ή όχι...

Μην πείτε, εντάξει, καλό είναι, ας το κάνει κάποιος άλλος...

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

Ας σταθούμε λοιπόν με σεβασμό και Αγάπη, ο καθένας απέναντι σ' αυτήν την πρόκληση και ας αποφασίσουμε, πως και με ποιόν τρόπο μπορούμε να συνεισφέρουμε....

Σας ευχαριστώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου