Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Καβάλα: Τρόφιμα για απόρους συγκέντρωσαν στο 4ο Γυμνάσιο


Να βοηθήσουν τους μαθητές των άπορων οικογενειών του σχολείου αποφάσισαν οι σύλλογοι των καθηγητών και των γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Καβάλας.
Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει αρκετές οικογένειες σε οριακό σημείο διαβίωσης, με συνέπεια να εμφανιστεί και το φαινόμενο του υποσιτισμού των παιδιών. Προκειμένου να ανακουφίσουν τις οικογένειες αυτές, οι δύο σύλλογοι πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα στο σχολείο, τα οποία προσφέρουν οι γονείς πιο εύπορων μαθητών αλλά και οι ίδιοι οι καθηγητές. Πρόκειται για βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, μακαρόνια, όσπρια, γάλατα, ζάχαρη κ.ά.. Τα τρόφιμα θα συσκευαστούν σε κουτιά και εν συνεχεία θα δοθούν στις οικογένειες των μαθητών που τα έχουν ανάγκη.
Η προσπάθεια άρχισε τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν δόθηκε σε κάθε οικογένεια από ένα κουπόνι αξίας πενήντα ευρώ, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης από τα πολυκαταστήματα «Μασούτης» και «Μαρινόπουλος», καθώς και κρέατα από την επιχείρηση των αδελφών Κιουτσούκωστα. Παράλληλα, συγκεντρώθηκε από τους καθηγητές και φίλους το ποσό των πεντακοσίων ευρώ. Από το ποσό αυτό δίνεται κάθε μήνα ένα μέρος σε συνοικιακό κρεοπωλείο στον Τίμιο Σταυρό, με σκοπό οι οικογένειες των άπορων μαθητών να αγοράζουν κιμά. Παρόμοια προσπάθεια θα γίνει και το Πάσχα.

Πηγή: k-tipos,perifereianews
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου