Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνικές δομές για τους φτωχούς στη Θεσσαλονίκη


Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012,  17:20Αρχικά θα δημιουργηθεί το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων

Την παραχώρηση δημοτικών χώρων για την υλοποίηση και εύρυθμη λειτουργία δικτύου κοινωνικών δομών με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, στρέφουμε το βλέμμα στους αδύναμους συμπολίτες μας. Δημιουργούμε τις κατάλληλες δομές οι οποίες φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν σε χώρους του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να στηρίξουμε τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα επιβίωσης» ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίων.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και εφαρμόζεται από το δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής πράξης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» και «PRAKSIS».


ΠΗΓΉ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου